O lo'o fa'agasolo galuega e sui ai pa puipui i tafatafa o le auala i luga o le Auala 73 -

Na faasilasila mai e le Komesina o Femalagaiga a le Setete o Niu Ioka Marie Therese Dominguez e faapea o se galuega e $8.3 miliona o lo o faagasolo e sui ai pa sima ma vaega o nofoaafi o le a maua ai e le au malaga se vaaiga sili atu i le vaaiga a o nofo saogalemu. ma le pito i lalo Cascade Lakes o se vaega o le tausaga ta'itasi Lake Placid Ironman course.O le a mae'a galuega a'o lumana'i le 2023 Lake Placid International University Sports Union (FISU) Ta'aloga a le Iunivesite a le Lalolagi ia Ianuari o lenei tausaga.
Auala 73 e ala atu i Keene ma North Elba o se taʻavale vaʻaia i totonu o Adirondacks. O le fesoʻotaʻiga autu lea i le va o le North Adirondack Road (Interstate 87) ma le nuu o Lake Placid, lea sa avea ma nofoaga o le 1932 ma le 1980 Winter Olympics.
Na faʻapipiʻi pa puipui i le amataga o le 2000s e sui ai pa masonry curb pa, ma e ui ina saogalemu, o le pito i lalo o pa puipui na faʻaleagaina ma manaʻomia ni mea fou.
O le galuega o le a aofia ai le faʻapipiʻiina o auala fou i luga o nei vaega o le Auala 73. O tauau o le Auala 73 i luga ma lalo o Cascade Lakes o le a 4 futu le lautele, o se faʻataʻitaʻiga e masani ona faʻaogaina e tagata tiʻetiʻe uila o loʻo aʻoaʻoina mo tauvaga triathlon.
O lo'o fa'agasolo galuega tapenaga o nofoaga i nofoaga uma e tolu, ma o lo'o fa'agasolo nei fe'avea'i i aso o le vaiaso i ala fela'ua'i e pulea e tagata fu'a;o le a faʻaauau pea pe a manaʻomia seʻia oʻo i le faʻaiʻuga o Aperila. A maeʻa le tapenaga o le nofoaga, e tatau i tagata taʻavale ona faʻaeteete e faʻaitiitia le taʻavale i luga o nei vaega o le Auala 73 i se isi auala e tasi e pulea e faʻailoga le tumau.
I le ta'amilosaga fa'aletausaga a le Lake Placid Ironman ia Iulai, o le a taofia le galuega i le Vaituloto o Cascade ma o le a tatala atoa auala. O le a toe fa'aauau galuega ma fe'avea'i fe'avea'i i luga o le auala se'ia mae'a le galuega, fa'atulaga mulimuli ane i lenei tautoulu.
Ata: Will Roth, peresitene o le Adirondack Climbers League, o loo tu i autafa o se vaega o le pa puipui i luga o le Auala 73 lea o le a suia i le 2021. Ata na saunia e Phil Brown
O tala fa'alaua'itele e sau mai fa'asalalauga fa'asalalau ma isi fa'amatalaga mai fa'alapotopotoga, pisinisi, ofisa o le setete, ma isi vaega. Auina atu lau sao i le Almanack Editor Melissa Hart i le [imeli puipuia]
Ua leva ona tuu ese au e na pa sima mataga i luga o na auala ofoofogia, e pei ona mafai e aʻu uo oe na onosaia aʻu faitioga i le tele o tausaga e mafai ona faʻamaonia lena mea. Pe a lagona le limafoai, ou te manatu o loʻo i ai ni mafuaaga inisinia e tatau ai. Fiafia. ia vaai e le o le tulaga lena.
Ou te mafaufau pe aisea latou te le faʻaaogaina ai le uamea tau.
O oloa na faaauau pea ona ele, ua le mafai ona ausia le folafolaga a le kamupani uamea e faapea o le a taofia le ele pe a fai le “patina puipui”.
Ou te le iloa po o le a le mea latou te faaaogaina, ae ou te ioe ia te oe. O le mea sili i luga o lena auala matagofie o le alatele, e sili atu ona ou vaai i ala enaena enaena.
O le mea lea na vave ona ou mauaina… E $47 i le $50 le tau o pa puipui u'amea i le laina laina, pe tusa ma le 10-15% sili atu nai lo uamea uamea.
Afai o le tauvaga o loʻo i ai nei e faʻaitiitia ai le faʻaogaina o le masima i le taumalulu, e mafai ona fesoʻotaʻi ma le umi o le ola o le uʻamea. O le mea lea e fai mai e faʻaopoopo e tusa ma le 25% i le tau, ae afai e oʻo mai ma se faʻaopoopoga tele o le ola, atonu e aoga i nei vaega. o le tau.
E le o taʻua e le tusiga o le uʻamea o le uamea o loʻo faʻaleagaina. ua leaga ma e manaʻomia le faʻapipiʻiina fou."O la'u tolauapiga e fiafia tele i ai Fa'aaliga o u'amea u'amea Corten.O le mea moni, latou te le tumau e fa'avavau, ae o le tele oi latou e foliga lelei.O pa puipui u'amea e le tumau e fa'avavau.
Ou te faʻaopopoina o pa puipui uʻamea e mafai moni lava ona faʻateleina le saogalemu o avetaʻavale ona o loʻo faʻaalia pea, aemaise lava i le maualalo o le malamalama ma le po.Rusty Corten e foliga "sili atu" ona e mou atu i le natura masani.
O le Adirondack Yearbook o se faʻasalalauga lautele faʻapitoa mo le faʻalauiloaina ma le talanoaina o mea o loʻo tutupu i le taimi nei, talafaasolopito, ata, natura ma faʻafiafiaga i fafo, ma isi autu e fiafia i ai le Adirondacks ma lona alalafaga.
Matou te tuʻuina atu faʻamatalaga ma manatu mai tagata volenitia, faʻapea foʻi ma tala fou ma faʻamatalaga faʻasalalauga mai faʻalapotopotoga faʻaitulagi.O tagata fai saofaga e aofia ai tusitala faʻapitonuʻu, tusitala faʻasolopito, tagata natura ma tagata fiafia i fafo mai le itulagi o Adirondack. O faʻamatalaga, manatu ma manatu na faʻaalia e nei tusitala eseese o e le o na o le Adirondack Yearbook poʻo lona lomitusi, Adirondack Explorers.


Taimi meli: Iuni-07-2022