Ole CHIPS Act e iai tu'utu'uga fa'aopoopo: leai se fa'afaigaluegaina po'o le gaosiga o tupe meataalo i Saina.

E le mafai e kamupani semiconductor a Amerika ona faʻaalu tupe e fausia ai fale gaosi oloa i Saina poʻo le faia o meataalo mo le maketi a Amerika.
O kamupani semiconductor a Amerika e talia le $280 piliona i CHIPS ma le Science Act faʻamalosia o le a faʻasaina mai le teufaafaigaluega i Saina.O tala lata mai e sau sa'o mai le Failautusi o Pisinisi Gina Raimondo, o ia lea na faʻamatalaina tusitala i le White House ananafi.
O le CHIPS, poo le American's Semiconductor Manufacturing Favorable Incentives Act, e $52 piliona le aofaʻi o le $280 piliona ma o se vaega o le taumafaiga a le malo tele e toe faʻaleleia le gaosiga o semiconductor i totonu o le Iunaite Setete, lea o loʻo tuai i tua atu o Taiwan ma Saina.
O le i'uga, o kamupani fa'atekonolosi o lo'o maua tupe a le feterale i lalo o le tulafono a le CHIPS o le a fa'asa ona fa'atino pisinisi i Saina mo le sefulu tausaga.Na faamatalaina e Raimondo le faiga o se "pa e mautinoa ai o tagata o loʻo mauaina tupe a le CHIPS o le a le lamatia ai le saogalemu o le atunuu."
"E le faʻatagaina i latou e faʻaogaina lenei tupe e teu ai tupe i Saina, e le mafai ona latou atiaʻe tekinolosi faʻaonaponei i Saina, ma e le mafai ona latou faʻasalalauina tekinolosi fou i fafo."“.i'uga.
O le fa'asa o lona uiga e le mafai e kamupani ona fa'aogaina tupe e fau ai falegaosi oloa maualuluga i Saina pe gaosia ai ni meataalo mo le maketi a Amerika i le atunu'u i sasa'e.Ae ui i lea, e mafai e kamupani tekonolosi ona faʻalauteleina a latou gaosiga o loʻo iai i Saina pe afai o oloa e faʻatatau i le maketi Saina.
“Afai latou te ave le tupe ma faia soo se mea, o le a matou toe faafoi le tupe,” o le tali lea a Raimondo i le isi tusitala.Na faʻamaonia e Raimondo o kamupani Amerika ua sauni e usitaʻia faʻatonuga faʻasaina.
O faʻamatalaga ma faʻamatalaga o nei faʻasaina o le a faia i le masina o Fepuari 2023. Peitaʻi, na faamanino e Raimondo o le aotelega o fuafuaga e faʻataʻamilo i le puipuia o le saogalemu o le atunuʻu o le Iunaite Setete.Ona o lea, e le o manino pe o kamupani ua uma ona faʻafaigaluegaina i Saina ma faʻasalalau le faʻalauteleina o le gaosiga o node i totonu o le atunuʻu e tatau ona toe foʻi mai a latou fuafuaga.
"O le a matou faʻafaigaluegaina tagata sa avea ma faʻatalanoaga maʻaʻa i totonu o vaega tumaoti, o i latou o tagata atamamai i pisinisi semiconductor, ma o le a matou faʻatalanoaina le tasi fefaʻatauaʻiga i le taimi ma faʻamalosia tele nei kamupani e faʻamaonia mai ia i matou - matou te manaʻomia latou e faia e tusa ai ma le faʻamatalaga tau tupe, faʻamaonia mai ia i matou i tulaga o tupe teu faʻafaigaluega - faʻamaonia mai ia i matou o le tupe e matua manaʻomia lava e fai ai lena teuga tupe.
Talu ai ona o se tulafono e le masani ai, le Chip Act, na sainia i le tulafono ia Aukuso, ua faʻasalalau e Micron o le a faʻatupeina le $ 40 piliona i US gaosiga i le faaiuga o le sefulu tausaga.
Qualcomm ma GlobalFoundries na faʻasalalau se $ 4.2 piliona faiga faʻapaʻaga e faʻaleleia ai le gaosiga o semiconductor i le fale o Niu Ioka.I le taimi muamua, na faalauiloa ai e Samsung (Texas ma Arizona) ma Intel (New Mexico) tupe teufaafaigaluega e faitau piliona tala i fale gaosi oloa.
Mai le $52 piliona o lo'o tu'uina atu i le Chip Act, e $39 piliona e alu i le fa'aosofia o le gaosiga, $13.2 piliona e alu i le R&D ma le atina'eina o tagata faigaluega, ae o le $500 miliona o totoe e alu i galuega fa'asoa fa'asoa semiconductor.Na fa'aofi mai ai fo'i le 25 pasene o tupe fa'afaigaluega tupe fa'aalu i luga o tupe fa'aalu tupe fa'aaoga e gaosia ai semiconductor ma masini fa'atatau.
E tusa ai ma le Semiconductor Industry Association (SIA), o le gaosiga o le semiconductor o se pisinisi e $ 555.9 piliona o le a tatalaina se faamalama fou i le 2021, ma le 34.6% ($ 192.5 piliona) o lena tupe maua e alu i Saina.Ae ui i lea, o loʻo faʻalagolago pea le au gaosi Saina i mamanu a le US semiconductor ma tekinolosi, ae o le gaosiga o se mea ese.Ole gaosiga ole Semiconductor e mana'omia ai le tele o tausaga o sapalai filifili ma mea taugata e pei ole faiga ole lithography ultraviolet.
Ina ia foia nei faafitauli, malo mai fafo, e aofia ai le malo o Saina, ua tuufaatasia le alamanuia ma faaauau pea ona tuuina atu faaosofiaga mo le gaosiga o chip, e mafua ai le pa'u i le US semiconductor gaosiga gafatia mai le 56,7% i le 2013 i le 43,2% i le 2021. tausaga.Peita'i, e na'o le 10 pasene o le aofa'i atoa o le lalolagi.
O le Chip Act ma le fa'asa o tupe fa'afaigaluega a Saina ua fesoasoani foi i le fa'atupuina o chips a Amerika.I le 2021, o le 56.7% o fale gaosi oloa a US-autu o le a tu i fafo, e tusa ai ma le SIA.
Ta'u mai pe na e fiafia e faitau i lenei tala fou i LinkedInTatala se Fa'amalama Fou, TwitterTatala se Fa'amalama Fou po'o le FacebookTatala se Fa'amalama Fou.Matou te fia faalogo mai ia te oe!


Taimi meli: Me-29-2023