Ua fa'asāina puipui puipui i le silia ma le afa o atunu'u

- E silia ma le afa o le atunuʻu, 30 setete, ua faʻasalalau nei o le a latou taofia le toe faʻapipiʻiina o se faʻalavelave faʻalavelave faʻapipiʻi i luga o auala i le salafa o le atunuʻu, ina ua uma ona fai mai le au faitio o se ufiufi mo se suiga matautia i le mamanu o le pa puipui na mafua ai le toeitiiti i le sefulu tausaga ua mavae.
Na maua e le au faamasino a Texas i le amataga o lenei masina e faapea, na faaseseina e le fai pa puipui o Trinity Industries le malo e ala i le faia o suiga i le 2005 e aunoa ma le logoina o le feterale po o le setete o felauaiga, ma le tele o setete na faasilasilaina le moratorium o le ET-Plus guardrails fou. Ona faatonuina lea o le Trinity e totogi pe a ma le $175 miliona. i mea ua faaleagaina – ose aofaiga ua faamoemoe e faatoluina i lalo ole pulega faaletulafono.
E tolusefulu setete na fai mai o le a latou le toe faʻapipiʻiina le ET-Plus system, ma nisi o faʻaopoopoga talu ai nei o Kentucky, Tennessee, Kansas, Georgia ma le Trinity o le setete o Texas. , ae o le a mafaufau e tuʻu i latou pe a mafai e le Tolutasi ona faʻamaonia le saogalemu o lomiga ua suia.
O le ET-Plus system sa avea ma autu o se suʻesuʻega a le ABC News "20/20" ia Setema, lea na vaʻavaʻai ai i tagi a tagata faʻalavelave faʻafuaseʻi o le suia o pa puipui o le a le aoga pe a taia e se taavale mai luma. e pei ona fuafuaina, o le pa puipui e “loka” ma alu saʻo i totonu o le taavale, i nisi tulaga e motusia ai vae o le avetaavale.
E tusa ai ma se imeli i totonu na maua mai e ABC News, na fuafuaina e se ofisa o le kamupani e tasi le suiga faapitoa - faʻaitiitia se fasi uʻamea i le pito o le pa puipui mai le 5 inisi i le 4 inisi - o le a sefe ai le kamupani $2 i le pa puipui., po o le $50,000 i le tausaga.
Ua tuʻuina atu e le Federal Highway Administration le Trinity seia oʻo ia Oketopa 31 e tuʻuina atu fuafuaga e faʻataʻitaʻi-faʻataʻitaʻiina pa puipui pe feagai ma fuafuaga e taofi ana faʻatauga i le atunuʻu atoa. o lo'o avanoa su'ega.
O loʻo tumau pea le Trinity o loʻo saogalemu pa puipui, ma maitauina na faʻamaonia e le FHWA le faʻaogaina o pa puipui ua toe faʻaleleia i le 2012 ina ua uma ona fesiligia fesili e uiga i suiga. i le faʻatinoga ma le faʻamaoni o le ET-Plus system.


Taimi meli: Iuni-21-2022